Ensinnäkin olen pahoillani kuvien huonosta laadusta ja timantista, joka loistaa simien yläpuolella. Koneeni ei yksinkertaisesti suostu pyörittämään peliä paremmilla asetuksilla, mutta toivotaan asian korjautuvan. Minulla ei myöskään ole itse ladattuja vaatteita ensimmäisissä kahdessa osassa. Mutta pidemmittä puheitta - Sorannan suvun pariin!

snapshot_d31a3ce2_d31a6559.jpg

Tässä on Sorannan suvun kantaäiti Aino-Kaisa, perhetavoitteinen nuori aikuinen. Hän on mukavuudenhaluinen, sosiaalinen ja erittäin kahvipakkomielteinen tyttö, jonka elämäntavoitteena on olla Terästitaaninainen. Tyttö muutti asumaan opiskelujensa ajaksi Aavikkkoasuntola 8.
Sottapytty/siisti: 4
Ujo/menevä: 3
Laiska/toimelias: 6
Vakava/leikkisä: 6
Marisija/kiltti: 6
Aino-Kaisa on horoskoopiltaan Vesimies.

snapshot_00000005_331a613b.jpg

Aino-Kaisa halusi tutustua heti uusiin ihmisiin ja lähti kierrokselle uima-altaalle. Siellä hän tapasi Felix Leivon, joka opiskeli kirjallisuutta. Aino-Kaisan omatunto alkoi kolkuttaa ja hän päätti heti asuntolaan päästyään hankkia itselleen pääaineen. Loppujen lopuksi pääaineeksi valittiin myös kirjallisuus, sillä tyttö halusi pian nähdä Felixin uudestaan.

snapshot_d31a3ce2_f31a4501.jpg

Aamulla seitsemän aikaan itse Aino-Kaisan lehtori tuli kylään, ja he tutustuiva oitis toisiinsa. Lehtori oli kiinnostunut ympäristöstä ja säästä kuten myös Aino-Kaisa, joten tyttö hieman yllättyi... Kuka olisi osannut arvata, että hän löytäisi sukulaissielun omasta lehtoristaan?

snapshot_d31a3ce2_f31a45db.jpg

Aino-Kaisa ja lehtori innostuivat tanssimaan hurjasti hevin rytmiin. Mutta mitenkäs sitten, kun kumpikaan ei osannut tanssia ja opiskelijat tulivat nauramaan katketakseen vierelle? Lehtori suutahti ja lähti tiehensä, eikä Aino-Kaisa saanut toista tilaisuutta tutustua tähän paremmin.

snapshot_d31a3ce2_f31a5561.jpg

Lehtorin lähdön jälkeen Aino-Kaisa innostui kuin innostuikin kirjoittamaan esseetä. Keittäjätär Joanna tuli koko ajan pyyhkimään pöytää luudullaan ja se hieman häiritsi tytön keskittymistä, eikä hän koskaan saanut esseetä kirjoitettua loppuun. Kun Aino-Kaisa lähti suihkuun, hänen opiskelutoverinsa Vilja tuli tekemään esseen loppuun tytön puolesta.

snapshot_d31a3ce2_b31a41a7.jpg

Ja seuraavana päivänä Aino-Kaisa yritti uudestaan. Tyttö haaveili yliopiston parhaimmista arvosanoista, mutta taitaapa tuo jäädä haaveeksi sillä tytöllä ei oikein riitä kärsivällisyyttä tehdä esseitä tai lopputyötä. Myös opiskelukirjat saivat kyytiä tämän tytön käsissä ja hän joutui ostamaan uuden kirjahyllyn korvaukseksi. Mutta eikö se niin mene, että mitä huonompi alku, sitä parempi loppu?

snapshot_d31a3ce2_531a5101.jpg

Sen sijaan televisio oli kovassa kulutuksessa. Tällä menolla Aino-Kaisa ei todellakaan pääsisi yliopistoa läpi hyvillä arvosanoilla. Niinpä yritin pakottaa hänet töihin ja melkein heti hän oli huutamassa itselleen tanssiseuraa. Maailmassa on muutakin kuin hurvittelu, tiesitkö sitä, Aino-Kaisa?

snapshot_d31a3ce2_331a5c5c.jpg

Aino-Kaisa kuitenkin selvitti ensimmäisen loppukokeensa arvosanalla 3,7 jonka tähden yliopisto lahjoitti hänelle 700 simeleonin apurahan. Hän masentui hieman, sillä arvosana ei täyttänyt kaikkia hänen toiveitaan, mutta toipui pian ja ryhtyi uudella innolla opiskelujen kimppuun. Hänellä oli enää 71 tuntia seuraavaan kokeeseen ja sen jälkeen hän pääsisi toiselle lukukaudelle! Se Oikea oli hakusessa koko ajan, mutta asuntolassa ei vieraillut ketään sopivaa ehdokasta.

snapshot_d31a3ce2_731a6874.jpg

Lopulta Aino-Kaisa soitti Felixille ja kutsui tämän kylään. Ystävyksillä oli synkannyt heti alusta asti ja Aino-Kaisa uskalsi toivoa syvempääkin tuttavuutta nuorukaisen kanssa. Hän nimittäin piti Felixiä oikein syötävän komeana ja halusi heti tutustua tähän lähemmin, sillä opiskelujen lomassa ystävyyssuhteet olivat hieman unohtuneet. Tytöllä ei ollut yhtään ystävää ja hän oli murtua surusta!

Screenshot.bmp

Sekä Felix että Aino-Kaisa olivat kiinnostuneita samoista asioista: matkustamisesta, säästä ja urheilusta. Heidän välinsä syventyivät entisestään, kun he rupesivat hengaamaan kahdestaan oikein urakalla. Felix ei ollut pahemman näköinen ja tästä saisi loistavan isän mahdolliselle toiselle sukupolvelle.

snapshot_00000005_931a6063.jpg

Mutta mitäs nyt! Aino-Kaisa iski silmänsä toiseenkin vaaleatukkaiseen komistukseen. Syntyykö tästä kolmiodraama? Ikävä kyllä tyttö ei ehtinyt jutella miehelle, sillä niin kiire tällä oli WC:hen. Aino-Kaisa kiintyi kovin uima-altaaseen ja tahtoi sinne heti uudestaan toivoen, että tällä kertaa mies olisi paikalla kauemmin.

snapshot_00000005_931a61ff.jpg

Vaan ei, hän tapasi vain Felixin, joka oli viettämässä aikaa kahvilassa. Aino-Kaisa jäi juttelemaan ja ennen kuin huomasikaan kello oli jo 20:00 jolloin oli pakko lähteä nukkumaan takaisin asuntolaan. Tyttö oli aivan poikki raahautuessaan sänkyynsä nukkumaan.

snapshot_d31a3ce2_131a5808.jpg

Vihdoin ja viimein, kun kokeeseen oli enää kaksitoista tuntia, Aino-Kaisa sai lopputyönsä valmiiksi. Tyttö oli erittäin iloinen ja tekaisi samaa kyytiä vielä esseenkin ennen kuin hänen vatsansa alkoi murista. Mutta mitäs kummaa, keittäjätär ei ollut paikalla, joten Aino-Kaisa joutui itse tekemään valmisaterian joka paloi poroksi mikrossa. Miten tässä näin kävi?

snapshot_d31a3ce2_731a3fb9.jpg

Aino-Kaisa innostui juttelemaan opiskelutoverinsa Kirsin kanssa ja heistä tuli oitis ystävykset. Loppukoe alkaisi kahden tunnin kuluttua, joten Aino-Kaisa jutteli vain ja ainoastaan siitä. Selvisi, että Kirsilläkin olisi koe samaan aikaan! Ystävät lähtivät samaa matkaa kokeeseen. Kirsi palasi aikaisemmin ja sekosi, sillä ei ollut päässyt läpi. (Olen pahoillani huonosta kuvanlaadusta.)

snapshot_d31a3ce2_131a5d2f.jpg

Aino-Kaisa sen sijaan tuli hypellen kotiin. Hän oli päässyt läpi arvosanalla 3 ja sai taas 700 simeleonin apurahan. Sattuipa kuitenkin, että Kirsi jätti opiskelunsa kesken ja lähti etsimään onneaan muualta. Aino-Kaisa jäi ikävöimään ystäväänsä ja kävipä hänenkin mielessään lopettaminen kesken, mutta hän tuli toisiin aatoksiin. Koulutus oli tärkeä ja sen avulla hän saisi hyvän työpaikan.

snapshot_d31a3ce2_131aac49.jpg

Aino-Kaisa maalaa mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Tässä kuvassa kello taisi olla 00:02 (Aika on virtuaalinen). Sivellin ei oikein tahtonut pysyä tytön kädessä ja kankaaseen tuli viivoja vähän minne sattuu, mutta kyllä sillä 8 simeleonia ansaitsi ja vielä taitopisteenkin. Tyttö vaihtoi toisen lukukautensa jälkeen pääaineensa taideoppiin.

snapshot_d31a3ce2_331accd1.jpg

Lehtori Talvio soitteli Aino-Kaisalle jatkuvasti, ja mies osoittautui varsin hyödylliseksi tuttavuudeksi. Hänen avullaan Aino-Kaisa sai numeroa paremman arvosanan neljännen vuoden syyslukukaudesta. Mahtoiko lehtorilla olla muutakin mielessään kuin ystävyys, kun joka päivä soitti puhuakseen "taidekurssista".

snapshot_d31a3ce2_131a8f86.jpg

Aino-Kaisa ei kuitenkaan kiinnostunut vanhasta ruppanasta, vaan kutsui Felixin kylään ja pari vaihtoi ensisuudelmansa vielä samana iltana. Aino-Kaisa oli onnensa kukkuloilla ja leijaili koko loppupäivän pilvissä ajatellen vain sitä pientä suudelmaa. Samalla hetkellä Aino-Kaisa varmistui siitä, että tästä nuorukaisesta tulisi hänen tulevien lapsiensa isä. Mitenköhän opiskeluiden nyt käy, kun Felix ravaa kylässä joka toinen tunti?

snapshot_d31a3ce2_731a9481.jpg

Pian Felixin lähdön jälkeen Aino-Kaisa innostui heittämään tikkaa Visan kanssa. Visa ei kuitenkaan tuntunut pitävän tytön seurasta, vaan huijasi Aino-Kaisan aina pilan kohteeksi. Miksiköhän näin?

snapshot_d31a3ce2_931ab08f.jpg

Kammotus! Vasta nyt Aino-Kaisa tajusi, että hänellä oli enää 54 tuntia jäljellä lopulliseen loppukokeeseen. Sen jälkeen hän jättäisi asuntolan tomut jälkeensä ja kasvaisi ihan oikeasti aikuiseksi. Niinpä tyttö kävi raivoisalla vimmalla lopputyönsä kimppuun ja sai kuin saikin sen valmiiksi viidessä tunnissa. Sen jälkeen hän oli niin väsynyt, että pyörtyi keskelle olohuonetta.

snapshot_d31a3ce2_b31ae0e0.jpg

No niin. Opiskelut olivat takanapäin ja nyt oli juhlan aika. Aino-Kaisa oli niin hämillään, että unohti vallan kutsua lehtori Talvion paikalle! Ainoastaan Felix saapui paikalle juhlistamaan tytön suurta hetkeä. Juhlien lopullinen arvio oli kuitenkin TYLSÄ, mutta Aino-Kaisa ei välittänyt siitä vaan suunnitteli ainoastaan illan tapahtumia. Mutta mitä tapahtumia? Hän valmistui yliopistosta arvosanalla 5, mutta hänen keskiarvonsa oli 4,3.

snapshot_d31a3ce2_531ae18c.jpg

Felix valmistui yliopistosta täsmälleen samaan aikaan. Hän kiirehti oitis onnittelemaan Aino-Kaisaa...

snapshot_d31a3ce2_531ae241.jpg

...suudelmalla. Mitäpä muuta Aino-Kaisa olisikaan voinut toivoa? Olivathan he nuoria ja rakastuneita, ja niin oli hyvä. He jäivät hengaamaan parvekkeelle vielä vähäksi aikaa, mutta sitten Aino-Kaisa kutsui Felixin olohuoneeseen. "Minulla on yllätys!" hän sanoi jännittyneenä, ja Felix seurasi.

snapshot_d31a3ce2_531ae393.jpg

Suuri hetki oli koittanut; Aino-Kaisa uskalsi vihdoinkin kosia Felixiä! Poika yllättyi ja oli pyörtyä. Aino-Kaisa pujotti sormuksen pojan vasempaan nimettömään ja he olivat sitten virallisesti rengastettuina toisilleen.

snapshot_d31a3ce2_731ae39c.jpg

Luja halaus, ja heti sen jälkeen Aino-Kaisan olikin aika kasvaa aikuiseksi. (Ikävä kyllä tuosta tapahtumasta en saanut kuvaa, sillä olin juuri silloin kääntänyt kameran muualle.) Hänestä tuli kaunis nainen, eivätkä hänen kiinnostuksen kohteensa tai luonteensa muuttuneet ollenkaan.

snapshot_d31a3ce2_331ae52f.jpg

Sitten olikin muuton aika. Aino-Kaisa ei halunnut jäädä asuntolaan loppuelämäkseen, vaan tilasi taksin ja lähti etsimään yhteistä asuntoa hänelle ja Felixille Outolaaksosta. Olisi aika aloittaa uusi taival kohti häitä ja mahdollisia lapsia! Lähtiessään asuntolasta Aino-Kaisalla oli nämä taitopisteet.
Ruoanlaitto: 5
Karisma: 4
Siivous: 2
Luovuus: 5
Mekaniikka: 4
Kunto: 3
Logiikka: 1
Rahaa hänellä oli huikeat 6789 simeleonia, jotka hän oli ansainnut kovalla opiskelulla ja väliaikaistöissä ruokalassa.

snapshot_531b7a52_531b7a55.jpg

Tältä näytti Aino-Kaisan koti muuton jälkeen. WC oli eteisessä ja olohuone oli luonnottoman iso. Silti nainen oli ihan tyytyväinen siihen, että hänen rahansa riittivät. Sisustuksen jälkeen hänelle jäi vielä 233 simeleonia omaan käyttöön. Aino-Kaisa päätti ansaita lisää rahaa ja hankki töitä lehdestä. Hän päätyi toteuttamaan lapsuuden unelmaansa ja valitsi lainvalvonnan.


snapshot_531b7a52_b31b7b8c.jpg

Felix kasvoi aikuiseksi sen jälkeen, kun Aino-Kaisa oli pyytänyt tätä muuttamaan luokseen. Mies toi mukanaan 2000 simeleonia ja yhden perheystävän, lehtori Viljakaisen. Kumpikin tuntui tulevan erityisen hyvin toimeen entisten opettajiensa kanssa.

snapshot_531b7a52_331b7f0f.jpg

Felix oli romantiikkatavoitteinen ja hänen elämäntoiveensa oli 20 rakastajaa yhtä aikaa. Hänen luonnepisteensä olivat nämä:
Sottapytty/siisti: 2
Ujo/menevä: 8
Laiska/toimelias: 2
Vakava/leikkisä: 6
Marisija/kiltti: 7


snapshot_531b7a52_331b7e05.jpg

Melkein heti paria tultiin toivottamaan tervetulleeksi naapurustoon. Sekä Aino-Kaisa että Felix säikähtivät hirmuisesti Hedelmöitysteknikkoa ja lopulta Felix lähetti tämän tiehensä. Mies ei tainnut oikein ilahtua syrjinnästä vaan kaatoi roskapöntön mennessään. Aino-Kaisa joutui siivoamaan, sillä hänen kihlattunsa oli siihen liian laiska.

snapshot_531b7a52_531b9d5b.jpg

Aino-Kaisa ja Felix järjestivät häänsä heti, kun olivat tienanneet pari tuhatta simeleonia. He kattoivat juhlapöydän hienosti ja Felix oli melkein koko ajan syömässä kalkkunaa. Mies jopa suvaitsi pukeutua juhlapukuunsa ennen suurta hetkeä! Kutsuttuina oli postityttö Essi, lehtori Talvio, Aino-Kaisan entiset opiskelutoverit Vilja ja Valpuri.

snapshot_531b7a52_931b9cd8.jpg

Hääseremonian aikana vieraat jäivät juhlakaaren taakse seisomaan, eivätkä tulleet istumaan varatuille penkeille. Se ei kuitenkaan häirinnyt kihlaparia, vaan he menivät onnellisina naimisiin ruusunterälehtisateessa. Felix pujotti kultaisen sormuksen Aino-Kaisan sormeen ja naisen sukunimi oli nyt virallisesti Leivo. Aino-Kaisa Leivo - kuulosta hyvältä.

snapshot_531b7a52_f31b87aa.jpg

Seuraava sukupolvi haluttiin saada mahdollisimman pian alulle ja heti vieraiden lähdön jälkeen Felix kutsuikin Aino-Kaisan viereensä sänkyyn. Se oli myös Aino-Kaisan ensimmäinen pelehtimiskerta.

snapshot_531b7a52_f31ba267.jpg

Seuraavana päivänä Aino-Kaisa koki ikävän yllätyksen aamiaisen jälkeen. Hän oksensi kolme kertaa peräkkäin ja hänen mieleensä putkahti pakostakin ajatus vauvasta. Oliko tämä nyt sitä? Oliko hän raskaana?


snapshot_531b7a52_531b8887.jpg

Seuraavana päivänä Aino-Kaisa sai ylennyksen poliisikokelaaksi. Työt alkoivat heti perään ja Aino-Kaisa oli liian väsynyt mennäkseen töihin. Hän nukahti postilaatikon viereen ja auto hurautti pois paikalta. Onneksi hän ei kuitenkaan saanut potkuja. Myös Felix sai samana päivänä ylennyksen ja oli nyt ensihoitaja.

snapshot_531b7a52_131b8f9f.jpg

Seuraavana päivänä Aino-Kaisa varmistui asiasta: hän saisi vauvan! Naisen maha kasvoi jättisuureksi, mitä Felix hieman pelästyi, sillä ei ollut toivonut vauvaa romantiikkatavoitteeltaan. Miten hän nyt voisi toteuttaa elämäntoiveensa? Aino-Kaisa sai töistä kolme päivää vapaata. Nyt hän voisi rentoutua ennen synnytystä.

snapshot_531b7a52_531b940b.jpg

Aino-Kaisa oli menossa siivoamaan aviomiehensä sotkuja, kun synnytyksen aika viimein tuli. Naiselle ei ollut juolahtanut mieleen, että se voisi sattua niin. Synnytys oli erittäin kivulias, mutta vihdoin ja viimein kaikki palkittiin.

snapshot_531b7a52_d31ba1a3.jpg

Tässä oli Leivon perheen esikoinen Meri Leivo. Tyttö peri äitinsä silmät ja ruskeat hiukset. Toivottavasti hänestä myös tulee yhtä sävyisä ja toimelias kuin äitinsä!

snapshot_531b7a52_331b9bf9.jpg

Vauvan syntymisen tähden perusasiat jäivät hoitamatta. Verotoimiston koira tuli viemään Merin soittolelun! Että kehtasikin. Felix oli vaihtamassa vaatteitaan arkisiin, kun mies yhtäkkiä piipahti vierailulle. Aino-Kaisa säikähti, että mies oli tullut viemään Merin, mutta onneksi niin ei kuitenkaan ollut.

snapshot_531b7a52_d31ba8ec.jpg

Ja pian olikin Merin aika kasvaa taaperoksi. Kylläpä hänestä tuli kaunis lapsi! Tyttö peri onneksi äitinsä pienen nenän, mutta luonne taisi tulla isän puolelta.
Sottapytty/siisti: 2
Ujo/menevä: 9
Laiska/toimelias: 2
Vakava/leikkisä: 6
Marisija/kiltti: 6

snapshot_531b7a52_731b8be4.jpg

Mitäs kummaa! Aino-Kaisa oli taas raskaana. Näytti siltä, että Meri saisi pian pikkusisaren. Tyttö vai poika? Aino-Kaisa toivoi nyt poikaa, mutta kumpihan sieltä mahtaakaan tulla. Felix järkyttyi niin, että joutui vierailemaan psykiatrilla. Mutta Aino-Kaisa oli onnensa kukkuloilla. Ehkä tästä vielä saataisiin kunnon perhe.

snapshot_531b7a52_931bade2.jpg

Aino-Kaisalla ei ollut oikein aikaa opettaa Merille käytännön taitoja töidensä lomassa, mutta ehti hän silti hieman opastaa tyttöä tavujen ihmeelliseen maailmaan. Merin ensimmäinen sana oli syöttötuoli, jota perheellä ei edes ollut rahapulan vuoksi.

snapshot_531b7a52_b31b9108.jpg

Felix kuitenkin oppi arvostamaan Aino-Kaisan ponnistuksia perheen eteen ja innostui lepertelemään jo valtavaksi kasvaneelle masulle. Myös Felix toivoi nyt poikaa ja pelkästi tytön syntymää. Olisi parempi, että sieltä nyt totta vie tulisi se poika, ettei Felixistä tulisi aivan psykiatrin vakioasiakasta. (Suvun pistetulos näyttää surkealta tämän takia...)

snapshot_531b7a52_131c067d.jpg

Ja vihdoin Aino-Kaisan toisen synnytyksen aika koitti. Kumpi se onkaan?

Seuraavassa osassa näemme, kumpi sieltä masusta sitten tuleekaan ja kuinka Merin kasvu edistyy. Oppiiko hän kaiken tarpeellisen ennen lapsuusikäänsä? Kommenttia saa jättää vapaasti.